Taka zupa mleczna z ogórkami i smażonymi grzybami jest dobra o każdej porze roku. Radzę podawać go na gorąco, ze świeżą zieloną cebulą lub kolendrą. A następnie w przepisie powiem ci bardziej szczegółowo, jak go ugotować i czego jeszcze będziesz potrzebować.
Składniki
- ogórki - 3 kawałki
- Grzyby - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- mleko - 1 L
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- kolendra - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby z cebulą i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Dodaj wszystkie przyprawy, zalej mlekiem, zagotuj i gotuj przez kilka minut.
Cienko pokrój ogórki, posiekaj zieloną cebulę, dodaj do zupy i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy