pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z fasolką szparagową

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z fasolką szparagową
Elenglush, stock.adobe.com
0

Oprócz zwykłej białej lub czerwonej fasoli w barszczu świetnie sprawdza się również strąk. Możesz wziąć świeże lub mrożone i pokroić na kilka kawałków. W przeciwnym razie nie wymaga już żadnego specjalnego szkolenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion i dodaj do niego posiekaną kapustę. A po 5 minutach dodaj kostki ziemniaków.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż. Po kilku minutach dodaj starte buraki i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.

Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier i przyprawy do warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty i wyślij smażenie na patelnię.

Gotuj Barszcz, aż warzywa będą gotowe i dodaj zieloną fasolkę 10 minut przed końcem.

Na koniec dodaj czosnek i zioła i pozwól barszczowi trochę zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy