Oprócz zwykłej białej lub czerwonej fasoli w barszczu świetnie sprawdza się również strąk. Możesz wziąć świeże lub mrożone i pokroić na kilka kawałków. W przeciwnym razie nie wymaga już żadnego specjalnego szkolenia.
Składniki
- bulion mięsny - 2.5 L
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- kapusta - 200 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- czosnek - 3 ząbki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- cukier - 1.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i dodaj do niego posiekaną kapustę. A po 5 minutach dodaj kostki ziemniaków.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż. Po kilku minutach dodaj starte buraki i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier i przyprawy do warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty i wyślij smażenie na patelnię.
Gotuj Barszcz, aż warzywa będą gotowe i dodaj zieloną fasolkę 10 minut przed końcem.
Na koniec dodaj czosnek i zioła i pozwól barszczowi trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy