pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z kiszoną kapustą i śmietaną

1 godz. 10 min.
4 porcje
Barszcz z kiszoną kapustą i kwaśną śmietaną
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Taki pyszny i pachnący domowy barszcz z kiszoną kapustą można podawać od razu. Ale radzę najpierw dać mu dobry napar, a następnie dodać kilka łyżek kwaśnej śmietany i wymieszać. Na pewno nie pożałujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój w paski lub zetrzyj marchewki, buraki i cebulę. Pokrój ziemniaki.

Gotuj kurczaka do miękkości i wyślij ziemniaki do bulionu. Gotuj przez 20 minut.

Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki na patelni przez 3 minuty na dużym ogniu, mieszając.

Dodaj koncentrat pomidorowy, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez kolejne 3 minuty.

W razie potrzeby opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę. Dodaj do smażenia i wymieszaj.

Wlej trochę bulionu do smażenia i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut pod pokrywką.

Dopraw do smaku, Wyślij do barszczu i gotuj przez kolejne 5 minut.

Przed podaniem dodaj śmietanę i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy