Forshmak z marynowanymi grzybami to bardzo niestandardowe rozwiązanie, ale na pewno ci się spodoba, jeśli lubisz różne pikle i marynaty. Przekąska nabiera jeszcze bardziej niezwykłego i pikantnego smaku. Zwłaszcza jeśli używasz pikantnego śledzia.
Składniki
- śledź (filet) – 500 g
- marynowane grzyby - 120 g
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb - 2 plasterki
- czosnek - 2 ząbki
- jaja kurze - 4 kawałki
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- majonez - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i namocz chleb w wodzie.
Grubo posiekaj wszystkie składniki i przepuść przez maszynę do mięsa.
Grzyby można po prostu posiekać nożem. Jak najbardziej.
Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek, dopraw forshmak majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy