sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z topionym serem

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z topionym serem
0

Są takie sałatki, które chcesz gotować na każdą okazję. W mojej rodzinie należą do nich śledzie pod futrem z roztopionego sera. Bardzo nam się podobało to niesamowite połączenie ryb, warzyw i sera. Z przyjemnością dzielę się z wami cudownym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść śledzie ze skóry i płetw, wypatrosz i pokrój w drobną kostkę.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zetrzyj ziemniaki, buraki, marchewki na grubej tarce, jajka i ser na małej tarce . Obierz cebulę i posiekaj.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na szerokim talerzu ułóż warstwę ziemniaków, soli, pieprzu i posmaruj majonezem.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj śledzie, cebulę, marchewkę, ponownie posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Na wierzch ułóż buraki i jajka zmieszane z serem.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Wyślij gotową sałatkę do lodówki na 2 godziny, aby wszystkie składniki były namoczone.

Śledź pod futrem z topionym serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy