Czasami w pogoni za eksperymentami i różnorodnością zapominamy o sprawdzonych klasykach. Taka sałatka z pewnością ozdobi świąteczny stół, uzupełni grill na pikniku lub ziemniaki z kotletami na obiad.
Składniki
- pomidory - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- bazylia - 0,5 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w cienkie pióra, pomidory na duże kawałki i losowo posiekaj bazylię.
Wymieszaj składniki, sól, pieprz i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
Pozwól mu trochę zaparzyć i wypuść sok, a następnie posyp włoskimi ziołami i bazylią przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy