Wśród wszystkich sałatek z buraków – ta stała się jedną z moich ulubionych. Najważniejsze jest, aby wybrać słodkie pachnące warzywa korzeniowe i te same słodkie pomidory. Jeśli nie ma wiśni, odpowiednie są koktajle, ale radzę nie brać dużych. W razie potrzeby udekoruj sałatkę orzechami.
Składniki
- Burak - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- kolendra - 0,5 pęczek
- szczypiorek - 0,5 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w folii do miękkości przez około godzinę w temperaturze 180-200 stopni.
Pokrój buraki na duże kawałki i pokrój wiśnie na pół.
Posiekaj kolendrę, zwykłą i zieloną cebulę i wrzuć sałatkę.
Dopraw do smaku i dopraw oliwą z oliwek z musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy