kawior z borowików na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z borowików na zimę
0

Najłatwiejszym sposobem przygotowania borowików na zimę jest suszenie lub zamrażanie. Możesz iść dalej i marynować je w słoikach. I możesz pójść o krok dalej i ugotować tak wspaniały kawior. Co więcej, jest to całkiem proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj grzyby i gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Wrzuć do durszlaka i zmiel je w maszynce do mięsa.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju roślinnym do miękkości.

Obierz pomidory i przełóż je przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj wszystko z grzybami, dodaj sól i przyprawy do smaku i gotuj razem przez pół godziny.

Dodaj ocet do kawioru, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy