Koszt podrobów jest niski, więc często je kupuję i próbuję nowych przepisów. Ostatnio, na przykład, gotowane szaszłyki z serca kurczaka w sosie sojowym. Wszystkim bardzo podobało się eksperymentalne danie i postanowiliśmy je powtórzyć w najbliższej przyszłości.
Składniki
- serca z kurczaka - 1,5 kg
- czosnek - 2 ząbki
- sos sojowy - 3 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 1,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść serca kurczaka z folii i pozostałych naczyń, spłucz, włóż do miski.
Dodaj czosnek, olej, sos sojowy, mielony pieprz i sól przepuszczoną przez prasę.
Wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Umieść serca na przygotowanych szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając. W tym procesie zalecam smarowanie serc resztkami marynaty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy