Mam kilka przepisów na gotowanie owsianki ryżowej w kuchence mikrofalowej, a ta kremowa opcja jest jedną z najlepszych. Radzę podawać z dżemem, posiekanymi suszonymi owocami lub kandyzowanymi owocami – smaczne, satysfakcjonujące i zdrowe.
Składniki
- ryż - 150 g
- śmietana - 250 ml
- woda - 100 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- wiórki kokosowe - 1.5 art.
- skórka pomarańczowa - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ryż, wymieszaj z cukrem i solą i zalej wodą ze śmietaną.
Wyślij owsiankę do kuchenki mikrofalowej na 5 minut przy maksymalnej mocy.
Wymieszaj, dodaj skórkę i płatki kokosowe i wyślij na kolejne 5-6 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy