dania główne 17.02.2022

zapiekanka z chleba włoskiego w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
5 porcji
Włoska zapiekanka chlebowa w powolnej kuchence
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Popularne włoskie danie jest często przygotowywane na śniadanie. W swojej ojczyźnie nazywa się stratą. Istnieje wiele opcji na ten temat. Dziś proponuję zatrzymać się na klasycznym przepisie. Aby gotować było jeszcze łatwiej, użyjemy multicookera.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Szpinak spłucz wrzącą wodą.

Pokrój bagietkę, pomidory i bazylię.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

Połącz jajka, mleko, ser, musztardę, sól i mielony pieprz.

Włącz program "SMAŻENIE", wlej oliwę z oliwek i lekko zrumień bagietkę po obu stronach.

Włóż do miski smażoną bagietkę, szpinak, pomidory i bazylię.

Wlać przygotowane wypełnienie, zamknąć pokrywkę i gotować w trybie "Pieczenia" przez 45 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy