Popularne włoskie danie jest często przygotowywane na śniadanie. W swojej ojczyźnie nazywa się stratą. Istnieje wiele opcji na ten temat. Dziś proponuję zatrzymać się na klasycznym przepisie. Aby gotować było jeszcze łatwiej, użyjemy multicookera.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szpinak spłucz wrzącą wodą.
Pokrój bagietkę, pomidory i bazylię.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Połącz jajka, mleko, ser, musztardę, sól i mielony pieprz.
Włącz program "SMAŻENIE", wlej oliwę z oliwek i lekko zrumień bagietkę po obu stronach.
Włóż do miski smażoną bagietkę, szpinak, pomidory i bazylię.
Wlać przygotowane wypełnienie, zamknąć pokrywkę i gotować w trybie "Pieczenia" przez 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy