SOS Sugo z bazylią na zimę

25 min
8 porcji
SOS Sugo z bazylią na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Masz dość keczupu? Przygotuj włoski sos Sugo z bazylią. Te same pomidory pełnią rolę głównego składnika, ale w połączeniu z dodatkami okazuje się dość oryginalny. Ciesz się pysznym sosem teraz lub Zamknij na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz, wykonaj głębokie nacięcie, oparz wrzącą wodą i obierz.

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygi.

Usuń liście bazylii z łodyg.

Zmiel pomidory, bazylię i paprykę w blenderze. Wymieszaj wszystko w rondlu o odpowiedniej wielkości.

Obierz czosnek i cebulę, drobno posiekaj i dodaj do reszty warzyw.

Umieść patelnię z obrabianym przedmiotem na małym ogniu, dodaj cukier, sól i masło. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Dodaj ocet, wlej do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy