kawior z ogórków na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z ogórków na zimę
0

Nasze tradycje kulinarne są imponujące, w tym różnorodność wszelkiego rodzaju preparatów. Kiedyś, nawet przy minimalnych produktach, nasze babcie próbowały zaskoczyć swoich bliskich. Żywym przykładem kreatywnego podejścia jest kawior z ogórków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i bardzo drobno posiekaj wszystkie inne warzywa. Możesz częściowo przepuścić je przez maszynę do mięsa.

Dodaj olej i gotuj wszystko razem przez około 40 minut na małym ogniu.

Dodaj liść laurowy, sól, pieprz i czosnek. Dusić przez kolejne 5 minut.

Wlej ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut i zwiń kawior z ogórków w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy