marynata z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i pomidorami na zimę

1 godz. 20 min.
8 porcji
Marynata z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i pomidorami na zimę
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą sprawdzonym przepisem na marynatę z jęczmieniem perłowym, świeżymi ogórkami i pomidorami na zimę. Dodaj go do gotowego bulionu, dopraw przyprawami i gotuj przez 10 minut. Tak po prostu masz cały garnek przepysznej zupy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć jęczmień przez 2-3 godziny.

Opłucz, włóż do garnka z zimną wodą i gotuj przez 40 minut.

Przygotuj warzywa i pietruszkę, pokrój.

Umieść pomidory na dnie kotła, dodaj cukier i gotuj przez 10 minut.

Podsmaż cebulę osobno na oleju na złoty kolor.

Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj ogórki, pietruszkę, przyprawy, gotowany jęczmień, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w czystych, suchych słoikach.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy