ryba w puszkach na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ryba w puszkach na zimę
0

Konserwy rybne nie muszą być kupowane w sklepie, zwłaszcza jeśli martwisz się ich składem. Można je samodzielnie zwinąć na zimę. Jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka – a następnie omówię wszystko etapami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz rybę i pokrój na średnie kawałki. Wymieszaj z solą.

Ułóż ryby warstwami w umytych słoikach, przesuwając liść laurowy i pieprz.

Napełnij rybę olejem, przykryj pokrywkami i sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 4 godziny.

Pozostaw puste miejsca na noc i sterylizuj w ten sam sposób przez kolejne 4 godziny.

Rzuć rybę w puszkach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy