dżem z aronii i jabłek

40 min
10 porcji
Dżem z aronii i jabłek
Nicole's, stock.adobe.com
0

Kiedy większość zbiorów na zimę jest już zamknięta, we wrześniu możesz zrobić dżem z aronii i jabłek. Dzięki temu dodatkowi smak nie jest zbyt cierpki. Większość, próbując gotowego produktu, w ogóle nie rozumie, z czego jest spawany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody aronii ze szczotek i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz.

Zmiel półfabrykaty w blenderze i umieść na patelni o odpowiedniej wielkości.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.

Dodaj cukier, sok z cytryny do garnka i gotuj wszystko razem przez 30 minut.

Włóż gorący dżem do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy