Taki kęs pomoże w zimie. Po prostu ugotuj ziemniaki i dodaj barszcz w puszkach z kapustą i burakami. 15 minut i aromatyczne danie gotowe! Dzięki takim półproduktom nawet ci, którzy po raz pierwszy weszli do kuchni, mogą gotować pyszne obiady.
Składniki
- Burak - 800 g
 - kapusta - 400 g
 - marchew - 200 g
 - cebula - 250 g
 - czosnek - 3 ząbki
 - pasta pomidorowa - 3 art.
 - Olej roślinny - 3 art.
 - ocet - 2 art.
 - czarny pieprz - 1 łyżeczka
 - sól - 1 art.
 - woda (filtrowane) – 1 L
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę, obrane buraki i cebulę. Zetrzyj marchewki.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.
Dodaj buraki, mielony pieprz, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusić przez 30 minut na małym ogniu.
Dodaj kapustę, posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj ocet, wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń na jeden dzień.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy