Taki kęs pomoże w zimie. Po prostu ugotuj ziemniaki i dodaj barszcz w puszkach z kapustą i burakami. 15 minut i aromatyczne danie gotowe! Dzięki takim półproduktom nawet ci, którzy po raz pierwszy weszli do kuchni, mogą gotować pyszne obiady.
Składniki
- Burak - 800 g
- kapusta - 400 g
- marchew - 200 g
- cebula - 250 g
- czosnek - 3 ząbki
- pasta pomidorowa - 3 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet - 2 art.
- czarny pieprz - 1 łyżeczka
- sól - 1 art.
- woda (filtrowane) – 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę, obrane buraki i cebulę. Zetrzyj marchewki.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.
Dodaj buraki, mielony pieprz, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusić przez 30 minut na małym ogniu.
Dodaj kapustę, posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj ocet, wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy