barszcz z kapustą i burakami na zimę

50 min
5 porcji
Barszcz z kapustą i burakami na zimę
elisabeth3, stock.adobe.com
0

Taki kęs pomoże w zimie. Po prostu ugotuj ziemniaki i dodaj barszcz w puszkach z kapustą i burakami. 15 minut i aromatyczne danie gotowe! Dzięki takim półproduktom nawet ci, którzy po raz pierwszy weszli do kuchni, mogą gotować pyszne obiady.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, obrane buraki i cebulę. Zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj buraki, mielony pieprz, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusić przez 30 minut na małym ogniu.

Dodaj kapustę, posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy