adjika z ostrej papryki na zimę

25 min
8 porcji
Adżika z ostrej papryki na zimę
Alexandr, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest jak najbardziej podobny do oryginalnego. Adjika z ostrej papryki jest przygotowywana bez dodawania pomidorów, bakłażana i innych warzyw. Jeśli nie planujesz zamykać przyprawy na zimę, pomiń etap sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę na pół i obierz nasiona.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel przygotowane warzywa w blenderze.

Dodaj przyprawy, olej, cukier i sól. Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Rozłóż Adjikę w czystych, suchych słoikach, sterylizuj przez 10 minut, wlej ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy