sałatka z cukinii z ryżem na zimę

35 min
6 porcji
Sałatka z cukinii z ryżem na zimę
PhotoPrise, stock.adobe.com
0

W zimnych porach roku sałatka z cukinii z ryżem to świetna opcja na szybką i satysfakcjonującą przekąskę. Gotuję go bez sterylizacji, dodając trochę octu pod koniec gotowania. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste. Kroki krok po kroku opisano w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz i gotuj w osolonej wodzie, aż będzie do połowy ugotowany.

Pokrój cukinię, obraną paprykę i cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj cukinię, ryż, paprykę, sól i przyprawy.

Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Ułóż sałatkę w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy