solanka z kapustą, grzybami i marchewką na zimę

2 godz. 20 min.
8 porcji
Solanka z kapustą, grzybami i marchewką na zimę
0

Aby półfabrykaty były uniwersalne i praktyczne, dzielę się doskonałym przepisem na solankę z kapustą, grzybami i marchewką. Kilka takich słoików na zimę pozwoli zaoszczędzić czas i wysiłek. A z młodymi warzywami zawsze okazuje się smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i gotuj przez 15 minut we wrzącej wodzie.

Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę.

Dodaj do warzyw wszystkie składniki oprócz grzybów.

Dusić mieszankę przez godzinę na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.

Rzuć mieszankę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy