Jeśli kiedykolwiek próbowałeś i ugotowałeś forshmak, prawdopodobnie wiesz, że często dodaje się do niego jabłko. Ale jest jeszcze jedna interesująca opcja-forshmak z selerem. Kiedyś próbowałem go jako eksperyment i zdecydowanie się udało.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- seler - 2 stem
- jabłka - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka ugotować na twardo i obrać, a chleb wcześniej namoczyć w wodzie.
Śledź z cebulą, obranym jabłkiem, jajkami, selerem i chlebem dwa razy przez maszynę do mięsa.
Dodaj przyprawy, ocet i olej i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy