Forshmak z awokado-być może jedno z najbardziej nieoczekiwanych i niestandardowych rozwiązań, jakie można wymyślić. Jednocześnie nabiera delikatnej kremowej konsystencji, przyjemnego zielonkawego odcienia i staje się jeszcze zdrowszy.
Składniki
- śledź (filet) – 600 g
- awokado - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- jaja kurze - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art. l
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, obierz awokado i grubo posiekaj wszystkie składniki.
Zmiel wszystko w blenderze, aż będzie gładkie wraz z ziołami i czosnkiem.
Dodaj wszystkie przyprawy i olej do forshmak i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy