przekąski 29.06.2023

sajgonki z krewetkami i warzywami

15 min
2 porcje
Sajgonki z krewetkami i warzywami
New Africa, stock.adobe.com
0

Dania kuchni azjatyckiej stały się ostatnio bardzo popularne. Proponuję nadążyć za modą i przygotować pyszne sajgonki z krewetkami i warzywami. Patrząc w przyszłość, powiem, że łatwiej jest pracować z papierem ryżowym niż z nori.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupy i skrop sokiem z cytryny.

Ogórki, marchewki i pomidory pokrój w cienkie plasterki.

Umieść papier ryżowy w zimnej wodzie na 15 sekund.

Połóż papier ryżowy na desce, połóż liść sałaty na wierzchu.

Umieść rząd krewetek na środku.

Dodaj rzodkiewki, ogórki, marchewkę i pomidory.

Wsuń boki do środka i zwiń sajgonkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy