dżem - pięć minut winogron z pestkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Najtrudniejszą częścią gotowania dżemu winogronowego jest pozbycie się pestek. Ale nie możesz tracić czasu i obejść się bez tego. Oferuję świetny przepis bez dodatkowych trudności. Pięć minut wymaga czasu, ale prawie nie wymaga wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Wlej syrop na jagody winogronowe i ostudź.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Pozwól całkowicie ostygnąć, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy