pierwsze dania 22.01.2022

zupa na bulionie wołowym z kluskami serowymi

25 min
6 porcji
Zupa na bulionie wołowym z kluskami serowymi
mizina, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się kolejnym ciekawym przepisem na pierwsze danie - zupę z kluskami serowymi. Gotuję go na mocnym bulionie wołowym, a Ty użyj dowolnego według własnego uznania. Możesz gotować zupę nawet w zwykłej wodzie-okazuje się, że jest to również smaczna, ale lżejsza opcja.

Składniki

do zupy:
dla pierogów:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Zetrzyj marchewki i ser.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj marchewki z cebulą i smaż na złoty kolor.

Zagotuj bulion, dodaj ziele angielskie, smaż i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Połącz mąkę, ser, jajko, sól i zmielony czarny pieprz.

Wlej ciepłe mleko, stopione masło i zagnieść ciasto o średniej gęstości.

Łyżką deserową uformuj gnocchi i zanurz w gotującej się zupie. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.

Dodaj posiekany koperek, zmielony czarny pieprz i sól. Gotuj przez 3 minuty i wyłącz.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy