pierwsze dania 18.03.2022

niemiecka zupa grochowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Niemiecka zupa grochowa
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Zupa grochowa jest własnością nie tylko kuchni rosyjskiej. Prawie cała Europa ma swoje odmiany, ponieważ jest to obfite, smaczne i niedrogie danie. Na przykład Złap Niemiecki przepis z warzywami, wędzonkami i przyprawami!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Opłucz, zalej i gotuj przez godzinę.

Grubo posiekaj wędzone mięso i warzywa. Dodaj do groszku i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj czosnek, tymianek i przyprawy, gotuj przez kolejne 5-7 minut i zdejmij zupę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy