pierwsze dania 22.12.2022

Chude Kharcho

50 min
4 porcje
Chude Kharcho
ptizza_dodo, stock.adobe.com
0

Klasyczne Kharcho nie ma nic wspólnego z bezmięsnymi potrawami. Ale nawet można go dostosować do własnych życzeń. W końcu gotowanie to zawsze przestrzeń do eksperymentowania. A eksperyment z chudym Kharcho zgodnie z tym przepisem można nazwać udanym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, sól i dodaj pokrojone ziemniaki.

Po 4 minutach dodaj ryż.

Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i startą marchewkę na złoty kolor.

Dodaj mąkę, pomidor do smażenia, wymieszaj i wlej trochę gorącej wody. Dodaj tam cukier.

Wyślij smażenie do zupy i gotuj na małym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dodaj przyprawy, czosnek i zioła do smaku, gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmij kharcho z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy