pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z boczkiem

30 min
4 porcje
Zupa grochowa z boczkiem
Richard Semik, stock.adobe.com
0

Najczęściej do zup z suszonego groszku dodaje się boczek i wędzone mięso, ponieważ te składniki świetnie się ze sobą łączą. Ale tym razem proponuję spróbować czegoś nowego i urozmaicić kremową zupę z zielonego groszku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj groszek do gotującego się bulionu i gotuj przez 5-10 minut.

Zmiel masę blenderem, wlej śmietanę i dodaj starty ser topiony.

Doprowadź wszystko do wrzenia i poczekaj, aż ser się rozpuści. Dopraw zupę.

Drobno posiekaj boczek i wędzone mięso, smaż na złoty kolor.

Dodaj zmiażdżony czosnek i paprykę, smaż jeszcze przez kilka minut i dodaj do zupy przed podaniem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy