Najczęściej do zup z suszonego groszku dodaje się boczek i wędzone mięso, ponieważ te składniki świetnie się ze sobą łączą. Ale tym razem proponuję spróbować czegoś nowego i urozmaicić kremową zupę z zielonego groszku.
Składniki
- boczek - 100 g
- wędzone - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- zielony groszek - 400 g
- bulion mięsny - 1 L
- śmietana - 200 ml
- ser topiony - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj groszek do gotującego się bulionu i gotuj przez 5-10 minut.
Zmiel masę blenderem, wlej śmietanę i dodaj starty ser topiony.
Doprowadź wszystko do wrzenia i poczekaj, aż ser się rozpuści. Dopraw zupę.
Drobno posiekaj boczek i wędzone mięso, smaż na złoty kolor.
Dodaj zmiażdżony czosnek i paprykę, smaż jeszcze przez kilka minut i dodaj do zupy przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy