Groszek mielony najlepiej nadaje się do domowych zup, ponieważ szybciej się gotuje. Nawet jeśli zapomnisz namoczyć go przez noc-nie ma znaczenia. Nadal nie będziesz musiał spędzać wielu godzin czekając, aż zmięknie.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (kłuty) – 170 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- pieczarki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij filet z kurczaka wodą i gotuj do miękkości.
Wyślij posiekany groszek do gotującego się bulionu i gotuj przez pół godziny.
Dodaj pokrojone ziemniaki i kontynuuj gotowanie.
Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę, smaż do miękkości.
Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż wilgoć wyparuje. Wyślij smażenie do zupy.
Gotuj wszystko razem, aż groszek i warzywa będą gotowe,a na samym końcu dopraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy