Klasyczna marynata z ryżem i ogórkami na zimę

50 min
12 porcji
Klasyczna marynata z ryżem i ogórkami na zimę
Gloria Sonda/Wirestock Creators, stock.adobe.com
0

Podtrzymajmy cudowną słowiańską tradycję i zajmijmy się konserwacją na zimę. Dzisiaj skupimy się na klasycznej marynacie z ryżem i ogórkami. Polecam gotować w dużym kotle lub garnku z grubym dnem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pomidory, łodygi selera, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki i ogórki.

W głębokim kotle smaż cebulę z marchewką przez 5-7 minut.

Dodaj pomidory, ogórki, łodygi selera, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Wlej gorącą wodę, dodaj ziemniaki i umyty ryż. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Wlej gorącą marynatę do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy