sok z żurawiny na zimę

45 min
1 porcja
Sok z żurawiny na zimę
Maria Medvedeva, stock.adobe.com
0

Ulubiony napój owocowy jest dobry nie tylko latem, ale także zimą. Ale w tym celu należy go odpowiednio przygotować – a następnie powiem ci, jak to zrobić. Najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny napój owocowy jest zawsze uzyskiwany z żurawiny-to już prawie klasyka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel żurawinę blenderem i przetrzyj przez sito.

Ciasto zalej wodą, dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj przez 5 minut, zdejmij z ognia i pozostaw na 20 minut.

Odcedź wywar i wymieszaj z sokiem żurawinowym.

Ponownie zagotuj sok owocowy i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy