Cycibeli z pomidorami i papryką na zimę

55 min
4 porcje
Tsitsibeli z pomidorami i papryką na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

I znowu wracamy do kuchni gruzińskiej, a mianowicie porozmawiamy o popularnym tsitsibeli z pomidorami i papryką. Możesz przygotować ostry sos na zimę. Ugotuj go zgodnie z przepisem, Zamknij w suchych słoikach i przechowuj w ciemnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory i obraną paprykę w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem, masłem i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Drobno posiekaj zioła, obraną cebulę, czosnek i ostrą paprykę.

Dodaj ostrą mieszankę i sól do wrzącej masy. Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Włóż gorące cycibele do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy