dżem z jabłek i aronii

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z jabłek i aronii
Natalya, stock.adobe.com
0

Wszyscy fani niebanalnych, ale niedrogich półfabrykatów z pewnością pokochają ten przepis. Dżem z jabłek i aronii okazuje się umiarkowanie słodki, umiarkowanie kwaśny, lekko cierpki-bardzo oryginalny i wieloaspektowy. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj aronię przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Jabłka obierz i drobno posiekaj.

Dodaj do nich aronię, wodę i cukier i zagotuj wszystko.

Dodaj przyprawy i gotuj dżem przez 20 minut na małym ogniu.

W razie potrzeby przetrzyj go przez sito. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy