solanka z kapusty i pomidorów z papryką na zimę

50 min
10 porcji
Solanka z kapusty i pomidorów z papryką na zimę
Igor Klehin, stock.adobe.com
0

Aby uniknąć kupowania półproduktów w sklepie, przygotuj je sam latem. Oferuję doskonały przepis na solankę z kapusty i pomidorów z papryką. Dodaj go do gotowego bulionu lub podawaj jako sałatkę warzywną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, kapustę, obraną cebulę i paprykę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj pomidory, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj kapustę, paprykę, wodę i sól. Przykryj i gotuj przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zamknij w czystych, suchych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy