marynowana papryka na zimę bez sterylizacji

25 min
6 porcji
Marynowana papryka na zimę bez sterylizacji
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Mógłbym długo wymieniać zalety takiego zbioru na zimę, ale uważam, że lepiej upewnić się o wszystkim z własnego doświadczenia. Przygotuj marynowaną paprykę bez sterylizacji, zwiń i po miesiącu możesz pobrać pierwszą próbkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj paprykę, obierz nasiona i łodygi, pokrój w małe plasterki.

W dużym rondlu zagotuj wodę.

Dodaj liście porzeczki, rozmaryn, czarny pieprz, cukier, sól i olej.

Dodaj posiekaną paprykę i gotuj przez 5 minut.

Dodaj ocet i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Ostrożnie włóż paprykę do wysterylizowanych słoików, zalej wrzącą marynatą i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy