Sałatka z papryką i kalafiorem

40 min
2 porcje
Sałatka z papryką i kalafiorem
FomaA, stock.adobe.com
0

Ażurowy kalafior urozmaica wszelkie puste miejsca. Nawet jasne sałatki z papryki, które na pierwszy rzut oka wcale nie wymagają uzupełnienia. Taki słoik to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonała dekoracja stołu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa na mniej więcej takie same kawałki i podziel kalafior na różyczki tej samej wielkości.

Dodaj ząbki czosnku i ułóż wszystko w słoikach.

Zagotuj wodę z solą, cukrem i przyprawami. Gotuj marynatę przez minutę i wlej ocet.

Napełnij warzywa gorącą marynatą i sterylizuj słoiki z półfabrykatami we wrzącej wodzie przez 10-15 minut. Rzuć sałatkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy