Do tego przepisu lepiej jest używać młodych i soczystych warzyw. Paprykę z cukinią przygotowuje się z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Jeśli go nie ma, użyj świeżych pomidorów, soku pomidorowego lub sosu. Taki dodatek zapewni przekąskę niezbędną kwaskowatość.
Składniki
- papryka - 1 kg
- cukinia - 1 kg
- cebula - 300 g
- Olej roślinny - 60 ml
- ocet jabłkowy - 60 ml
- pasta pomidorowa - 2 art.
- czarny pieprz - 5 groszek
- mielona kolendra - 0,5 CZ. l.
- sól - 25 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię, obraną cebulę i paprykę.
Smaż cebulę na oleju przez 5-7 minut.
Dodaj pieprz, cukinię, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Ułóż warzywa w słoikach i sterylizuj przez 10 minut.
Dodaj trochę octu do każdego słoika i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy