papryka z cukinią na zimę

40 min
6 porcji
Papryka z cukinią na zimę
Viktorija, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu lepiej jest używać młodych i soczystych warzyw. Paprykę z cukinią przygotowuje się z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Jeśli go nie ma, użyj świeżych pomidorów, soku pomidorowego lub sosu. Taki dodatek zapewni przekąskę niezbędną kwaskowatość.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, obraną cebulę i paprykę.

Smaż cebulę na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj pieprz, cukinię, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Ułóż warzywa w słoikach i sterylizuj przez 10 minut.

Dodaj trochę octu do każdego słoika i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy