przezroczysty dżem z pigwy z plasterkami cytryny

35 min
12 porcji
Przezroczysty dżem z pigwy z plasterkami cytryny
sriba3, stock.adobe.com
0

Pigwa jest trudna do pracy. Jest to twardy owoc, który często jest silnie dotknięty szkodnikami. Ale jeśli masz cierpliwość i uzbroisz się w ostry nóż, możesz zrobić pyszny przezroczysty dżem z pigwy z plasterkami cytryny. Szczegóły dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj pigwę, obierz nasiona i pokrój w plasterki.

Włóż owoce do rondla, przykryj cukrem i odłóż na bok na 4 godziny.

Wlej wodę, gotuj dwa razy przez 5 minut, robiąc sobie przerwę na kilka godzin.

Obierz cytrynę i pokrój na małe kawałki.

Po raz trzeci postaw patelnię z pigwą na ogniu, dodaj cytrynę i gotuj przez 10 minut.

Napełnij wysterylizowane słoiki i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy