W Koreańskiej marchewce wszystko jest w porządku, z wyjątkiem tego, że za każdym razem trzeba je długo gotować. Mówię Ci, jak szybko i łatwo przygotować go na przyszłość na zimę. Kilka słoików w piwnicy lub szafce na pewno nie zniknie!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz marchewki i zetrzyj je na koreańskiej tarce.
Drobno posiekaj cebulę z czosnkiem, dodaj do marchewki i wymieszaj.
Dodaj wszystkie przyprawy do smaku do warzyw, wlej ocet i olej roślinny.
Zetrzyj marchewki rękami, a następnie pozostaw je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku na jeden dzień.
Następnego dnia rozłóż przekąskę w wysterylizowanych słoikach i równomiernie zalej pozostałym sokiem.
Włóż je do garnka z wodą i gotuj przez 10 minut, a następnie zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy