koreańska marchewka na zimę

30 min
3 porcje
Koreańska marchewka na zimę
Elena, stock.adobe.com
0

W Koreańskiej marchewce wszystko jest w porządku, z wyjątkiem tego, że za każdym razem trzeba je długo gotować. Mówię Ci, jak szybko i łatwo przygotować go na przyszłość na zimę. Kilka słoików w piwnicy lub szafce na pewno nie zniknie!

Składniki

  • marchew - 1.5 kg
  • cebula - 250 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • cukier - 100 g
  • sól - 1 art.
  • Olej roślinny - 50 ml
  • ocet (9%) – 50 ml
  • czarny pieprz - 1 CZ. l.
  • kolendra - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz marchewki i zetrzyj je na koreańskiej tarce.

Drobno posiekaj cebulę z czosnkiem, dodaj do marchewki i wymieszaj.

Dodaj wszystkie przyprawy do smaku do warzyw, wlej ocet i olej roślinny.

Zetrzyj marchewki rękami, a następnie pozostaw je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku na jeden dzień.

Następnego dnia rozłóż przekąskę w wysterylizowanych słoikach i równomiernie zalej pozostałym sokiem.

Włóż je do garnka z wodą i gotuj przez 10 minut, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy