galaretka z arbuza

30 min
4 porcje
Galaretka z arbuza
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Z jednej strony galaretka owocowa lub jagodowa na zimę nigdy nie była ciekawostką. Z drugiej strony, nawet tak prosty kęs wciąż może być zaskoczony. Na przykład, jeśli ugotujesz go z arbuza. I jak to zrobić poprawnie – Czytaj dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel miąższ arbuza, usuń pestki i ubij go blenderem.

Odcedź szklankę soku i rozpuść w niej żelatynę zgodnie z instrukcją.

Wymieszaj masę arbuza z cukrem, zagotuj i gotuj, aż cukier się rozpuści.

Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia, dodaj żelatynę i wanilinę i wymieszaj.

Rzuć galaretkę z arbuza w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy