dżem śliwkowy bez pestek z żelatyną

30 min
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek z żelatyną
Jarek Pawlak, stock.adobe.com
0

Śliwki są bogate w witaminy i pierwiastki śladowe, które pomagają wzmocnić odporność i utrzymać zdrowie w okresie zimowym. Są też słodkie, a dżem z nich będzie niesamowitym dodatkiem do herbaty lub słodkich śniadań. Dzisiaj powiem Ci, jak sprawić, by była jak najgrubsza dzięki żelatynie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki, pokrój losowo i dodaj wodę z cukrem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10-15 minut.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Wlej do śliwki, wymieszaj i ułóż dżem w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy