lecho z miodem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z miodem na zimę
Gulsina, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie żywą paletę soczystych warzyw zwiniętych w słoiki, abyś mógł cieszyć się ich świeżością o każdej porze roku. A co, jeśli dodasz tam również małą skórkę w postaci miodu? Dzielę się moim ulubionym przepisem na lecho, któremu nie można się oprzeć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj sok pomidorowy. Dodaj olej i posiekaną paprykę.

Gotuj wszystko razem przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj miód, ocet, sól i zmiażdżony czosnek.

Gotuj lecho przez kolejne 3 minuty i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy