Wyobraź sobie żywą paletę soczystych warzyw zwiniętych w słoiki, abyś mógł cieszyć się ich świeżością o każdej porze roku. A co, jeśli dodasz tam również małą skórkę w postaci miodu? Dzielę się moim ulubionym przepisem na lecho, któremu nie można się oprzeć.
Składniki
- papryka - 1 kg
- sok pomidorowy - 600 ml
- miód - 3 art.
- Olej roślinny - 0.3 szklanki
- sól - 0.5 art.
- ocet - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj sok pomidorowy. Dodaj olej i posiekaną paprykę.
Gotuj wszystko razem przez 40 minut na małym ogniu.
Dodaj miód, ocet, sól i zmiażdżony czosnek.
Gotuj lecho przez kolejne 3 minuty i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy