Konfitura z gruszek z kwasem cytrynowym

45 min
4 porcje
Konfitura z gruszek z kwasem cytrynowym
New Africa, stock.adobe.com
0

Aby konfitura z gruszki nie była zbyt słodka, a jeszcze lepiej zachowała kolor, dodaję do niej trochę kwasu cytrynowego. Minimalny wysiłek, a tutaj ulubiony przysmak już gra nowymi kolorami smakowymi. Ponadto kwas cytrynowy zawsze przyczynia się do bezpieczeństwa półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszki i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i zagotuj.

Dodaj przyprawy i gotuj konfiturę przez 20-30 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez kolejną minutę i ułóż konfiturę w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy