
Nigdy nie próbowałeś gotować kawioru z pomidorów? Natychmiast napraw sytuację! Ugotuj półfabrykat warzywny zgodnie z tym przepisem i Zamknij na zimę. Można go posmarować chlebem, dodać do sosów i zup, użyć do marynowania mięsa.
Składniki
- pomidory - 3 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- czosnek - 100 g
- ocet jabłkowy - 60 ml
- Olej roślinny - 60 ml
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- cukier - 160 g
- sól - 120 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj pomidory, cebulę i marchewkę, przepuść przez maszynę do mięsa.
Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, cukier i sól.
Gotuj przez 20 minut na małym ogniu, dodaj posiekany czosnek i przyprawy.
Następnie przez kolejne 7-10 minut, wlej ocet i zdejmij z ognia.
Włóż gorący kawior do wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy