
Warto kupić niewłaściwe mięso, niewłaściwie je marynować lub smażyć, ponieważ kebab z pewnością okaże się twardy. Ale lulia-Kebab nawet z jagnięciny będzie miękki. Cały sekret polega na tym, że mięso jest kilkakrotnie przepuszczane przez maszynę do mięsa, a następnie mięso mielone jest również bite.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jagnięcinę, smalec i obraną cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy.
Dodaj przyprawy i sól. Dobrze wymieszaj i ubij.
Zawiń masę w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Zwilż ręce wodą i uformuj na przygotowanych szaszłykach kiełbaski o długości 12-14 cm.
Smaż kebab jagnięcy na grillu przez 15 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy