
Potrawy gotowane w kotle zawsze wyróżniają się szczególnym smakiem i delikatnością. Nawet jeśli gotowali na kuchence – bez otwartego ognia i bez piekarnika. Najlepszym tego przykładem jest ten przepis na żeberka wieprzowe.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 900 g
- bulion mięsny - 100 ml
- papryka - 1 łyżeczka
- Curry - 1 łyżeczka
- kurkuma - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na porcje i smaż na oleju bezpośrednio w kotle na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj wszystkie przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej trochę bulionu i gotuj żeberka w kotle pod pokrywką przez 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy