Oryginalna wersja bułki wieprzowej, w której nadzienie idzie nie tylko do środka. Oprócz samego mięsa będziesz potrzebować papryki i przypraw. Naczynie piecze się w piekarniku w folii, aby nic się nie przypaliło. Najlepiej podawać bułkę z kiszoną kapustą lub pieczonymi ziemniakami.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 0.5 głowice
- papryka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę cienką warstwą i posyp wszystkie przyprawy i zmiażdżony czosnek posiekanym chili.
Pokrój paprykę w cienkie paski i włóż część do środka.
Zwinąć ciasną rolkę, wykonać nacięcia na górze i włożyć do nich paski pieprzu.
Zawiń wieprzowinę w folię i piecz w piekarniku przez 2 godziny w 160 stopniach.
Rozwiń folię, dodaj temperaturę do 180-190 i piecz przez kolejne 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy