Mąka kukurydziana rozwiązuje kilka problemów jednocześnie. Po pierwsze, zastępuje pszenicę, jeśli starasz się ograniczyć jej użycie. Po drugie, nadaje sernikom uroczy złoty odcień. Po trzecie, ma swój niepowtarzalny i niepowtarzalny smak.
Składniki
- twaróg - 200 g
- mąka kukurydziana - 1-2 art.
- cukier - 1 art.
- cukier waniliowy - 0.5 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg z jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Pozostaw ciasto na 15 minut, uformuj serniki i w razie potrzeby zwiń w mąkę lub semolinę.
Smaż je na złoty kolor z obu stron pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy