desery 22.01.2022

serniki z mąką kukurydzianą

35 min
2 porcje
Serniki z mąką kukurydzianą
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Mąka kukurydziana rozwiązuje kilka problemów jednocześnie. Po pierwsze, zastępuje pszenicę, jeśli starasz się ograniczyć jej użycie. Po drugie, nadaje sernikom uroczy złoty odcień. Po trzecie, ma swój niepowtarzalny i niepowtarzalny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj twaróg z jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Dodaj mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Pozostaw ciasto na 15 minut, uformuj serniki i w razie potrzeby zwiń w mąkę lub semolinę.

Smaż je na złoty kolor z obu stron pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy