chrupiące marynaty z cebulą i marchewką na zimę

20 min
12 porcji
Chrupiące marynaty z cebulą i marchewką na zimę
ratmaner, stock.adobe.com
0

Wszyscy podziwiają moje pikle, ponieważ umiem je odpowiednio ugotować. Spróbuj i jesteś jednym z moich ulubionych przepisów. Przygotuj chrupiące marynaty z cebulą i marchewką na zimę. Gwarantuję, że będziesz zadowolony z wyników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ogórki i moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie.

Pokrój marchewki i obraną cebulę na małe kawałki.

Złóż koperek, przyprawy, obrane ząbki czosnku, marchewkę, cebulę i ogórki do słoików.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić na 20-30 minut.

Odcedź na patelni, dodaj kwas cytrynowy, cukier i sól.

Gotuj przez 2 minuty, dodaj wódkę i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlać wrzącą marynatę do słoików, zwinąć, odwrócić do góry nogami i dobrze owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy