marynowane pieczarki z octem i czosnkiem

20 min
2 porcje
Marynowane pieczarki z octem i czosnkiem
nedim_b, stock.adobe.com
0

Najprostszym, ale najsmaczniejszym preparatem z pieczarek są marynowane pieczarki z octem i czosnkiem. I wcale nie trzeba ich kupować w sklepie, wybierając spośród kilkunastu marek najbardziej udane. Zrób je sam!

Składniki

  • pieczarki - 1 kg
  • ocet - 4 art.
  • sól - 2 art.
  • cukier - 1 art.
  • czosnek - 4 ząbki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pieczarki i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.

Włóż je z czosnkiem do sterylnych słoików.

Zagotuj litr wody z cukrem i solą. Wlej ocet i polej grzyby.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy